Video som utbildningsform

liftutbildningen_videoavsnittHuvudingrediensen i denna moderna webbaserade utbildning är videofilmer. Genom att använda video får du som elev, ett bekvämt sätt att ta till sig ny kunskap. Den största fördelen med video är att vi kan ta med dig ut i rätt sammanhang för liften. Nu får du direkt ta dig ut med liftarna i dess rätta miljöer tillsammans med en professionell instruktör/lärare.

Med utbildningsplattformen (så kallad e-learning) kan du som elev lätt ta dig igenom utbildningen genom att klicka på videoavsnitt. När filmen är slut guidas du vidare till nästa delmål i utbildningen, det är lätt och bekvämt, du behöver absolut inte vara datorvan.

Till varje kapitel finns det även ett antal textavsnitt förutom videorna som du ska gå igenom. Detta skapar en dubbel effekt att du först får luta dig tillbaka och bli underhållen och sedan när du lärt dig grunderna, läser du korta kompletterande texter med tillhörande bilder, som ger dig ytterligare kunskaper som du redan blivit insatt i.

liftutbildningen_kapitel_klar-2b

Totalt finns det 11 olika videoavsnitt som är indelade i lagom portioner på cirka 2 – 10 minuter styck för att behandla olika ämnen. Eleven kan titta på video oavsett vilket media som används – om det är på vanlig dator, surfplatta eller till och med smartphone. Det går även utmärkt att titta på med PC eller Mac.

liftutbildningen_surfplatta_smartphone

För att kunna erbjuda det bästa alternativ som passar en elev har varje videofilm i ett antal olika kvalitéer som kan väljas, om du tittar på video på en surfplatta med mobilt bredband kanske du behöver välja en annan kvalité beroende på hur pass bra det mobila bredbandet är. Utbildningen avslutas med ett prov.